Our portfolio (1)
-
Cukiernik
Cel szkolenia: Nabycie wiedzy teoretycznej i umiejętności praktycznych do wykonywania zawodu cukiernika Wymagania: Ukończone 18 lat, wykształcenie co najmniej podstawowe w przypadku zdawania na egzamin czeladniczy Program kursu: – Podstawy zasad żywienia – Technologia dla cukiernika – Surowce i materiały pomocnicze – Aparatura i wyposażenie techniczne – BHP dla cukiernika – Zajęcia praktyczne Uzyskane uprawnienia: Kurs zakończony jest egzaminem wewnętrznym Continue Reading...
Czytaj więcej -
Barman – Kelner
Cel szkolenia: Celem szkolenia jest teoretyczne i praktyczne przygotowanie słuchaczy do pracy w charakterze barmana/kelnera Wymagania: – wykształcenie ponadgimnazjalne – dobry stan zdrowia, poświadczony książeczką zdrowia Program kursu: -Podstawy wiedzy gastronomicznej -Technologia gastronomiczna -Minimum sanitarne -Funkcjonowanie przedsiębiorstwa gastronomicznego -Ogólna charakterystyka zawodu barmana -Sprzęt , wyposażenie i aranżacja cocktail baru -Zarys technologi Uzyskane uprawnienia: Kurs zakończony jest egzaminem wewnętrznym i wydaniem Continue Reading...
Czytaj więcej -
HACCP w gastronomii
Cel szkolenia: zapoznanie z zasadami GHP GMP i systemem HACCP w zakładach gastronomicznych i przemyśle spożywczym – zakres wiedzy wymagany prawnie przez sanepid Wymagania: ukończone 18 lat, wykształcenie co najmniej podstawowe/gimnazjalne Program kursu: Zasady Dobrej Praktyki Higienicznej oraz Dobrej Praktyki Produkcyjnej otoczenie i infrastruktura zakładu maszyny i urządzenia procesy mycia i dezynfekcji zaopatrzenie w wodę kontrola odpadów zabezpieczenie przed szkodnikami Continue Reading...
Czytaj więcej